Collectie: Domaine Jérémy Arnaud

Het feit dat je uit een wijnboerenfamilie komt, betekent niet automatisch dat je die traditie ook voortzet. Hoewel Jérémy logischerwijs ervaring opdoet door mee te helpen op het familiedomein, is het hem niet meteen duidelijk dat hij later wijnboer wilt worden. Ondertussen is hij geen goede leerling op school, hij studeert met frisse tegenzin. Totdat hij -inmiddels twintiger- oenologie gaat studeren in Beaune. Daar ziet hij het licht, hij veranderd van slechte leerling naar één van de beste van de klas. Vooral de realisatie dat hij zelf zijn eigen keuzes mag maken geeft hem vleugels. Dat vrijheidsbesef leidt er toe dat hij in 2016 een stuk land van 0.55 hectare koopt in de Chablis premier cru ‘Vau de Vey’. Ondertussen neemt hij langzamerhand ook de wijngaarden van het familiedomein over.

Zijn wijngaarden zijn veelal best steil. Het zorgt ervoor dat machines niet toegankelijk zijn, maar ook dat erosie op de loer ligt. Daarom laat hij permanent gras groeien tussen de druivenstokken en gebeurd al het werk in de wijngaard met de hand. Zo zorgen een aantal praktische redenen al voor een meer gezonde toplaag/bodem. De keuzes die Jérémy maakt zorgen er simpelweg voor dat zijn wijngaard steeds natuurlijker en gezonder wordt.

Deze filosofie wordt voortgezet in de kelder waar Jérémy ervoor kiest om zijn wijnbereiding uit te voeren met zo min mogelijk interventie. De gisting vindt plaats met inheemse gisten en na lange rijping worden de wijnen zonder filtratie en met minimale zwaveltoevoeging gebotteld.