Collectie: Poderi Cellario

Fausto en Cinza Cellario zijn 3e generatie wijnboer en de 1e generatie binnen de familie die de wijn volledig natuurlijk maakt. Toen ze erachter kwamen dat Cinza niet goed reageert op sulfiet werd het conserveringsmiddel al vrij snel uit de wijnkelder verbannen. Inmiddels wordt er biodynamisch gewerkt op ruim 13 hectare aan wijngaarden (en wat hazelnootbomen) op drie verschillende stukken in het westen van Langhe. Er wordt enthousiast gewerkt met 'covercrop' in de wijngaarden: grassen, zaailingen en groentes worden verbouwd in de wijngaarden, om de vaak keiharde, arme grond te voeden en los te maken. Er worden lokale druivensoorten gebruikt, naast favoriet Dolcetto o.a. Favorita, Nascetta, Barbera, Nebbiolo en Grignolino. De wijnen van Fausto en Cinza maken nieuwsgierig duur hun puurheid en oprechtheid, vrijwel allemaal gebotteld in literflessen en afgesloten met een kroonkurk. De vader van Cinza  ('Il Baffo') maakt van oudsher ragfijne pet-nat, een methode die Fausto dankbaar heeft aangeleerd en overgenomen.